Με μεικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, αναζητώντας κατεύθυνση μετά από πλήθος εξελίξεων που επιβάλλουν αλλαγή στρατηγικής και στάσης από αρκετά χαρτοφυλάκια.
Η απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να μειώσει τα επιτόκια, για πρώτη φορά φέτος, ενίσχυσε το κλίμα των αγορών παγκοσμίως, παρά το γεγονός ότι η κίνηση αυτή ήταν ευρέως αναμενόμενη και ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, υιοθέτησε συγκρατημένη στάση αναφορικά με τις μελλοντικές μειώσεις των επιτοκίων.
Η θετική διάθεση ενισχύθηκε και από την αναβάθμιση των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την ανάπτυξη του ΑΕΠ το 2025, η οποία ανέβηκε στο 1,2% από 0,9% πέρυσι.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,06%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,01% στις 9.229 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,05% στις 23.686 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,51% στις 7.894 μονάδες.
