Στο πράσινο τα ευρωπαικά χρηματιστήρια με “ζαριά” Τραμπ

Γύρισε στα κέρδη τη Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η “ζαριά” Τραμπ που την ημέρα αυτή “πόνταρε” στην ειρήνη για τη Μέση Ανατολή.

Η δήλωση του Αμερικανού προέδρου για “παραγωγικές” συνομιλίες με την Τεχεράνη έδωσε φτερά στις αγορές, οι οποίες φυσικά πίστεψαν τον Τραμπ και όχι τους Ιρανούς.  Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν αρνήθηκε οποιαδήποτε επικοινωνία με τις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε 0,6% στις 576,78 μονάδες, αφού είχε βρεθεί νωρίτερα να χάνει έως και 2,5% στα χαμηλά της ημέρας.

Ο DAX σημείωσε άνοδο 1,2% στις 22.653,86 μονάδες, ο  CAC 40 ενισχύθηκε 0,8% στις 7.726,20 μονάδες, ο FTSE 100 έχασε 0,2% στις 9.894,15 μονάδες,  ο ιταλικός BIM σημείωσε άνοδο 0,8%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 1%.

—Ισχυρά κέρδη σημείωσαν οι αεροπορικές εταιρείες, με την Air France και την Lufthansa να σημειώνουν άνοδο 3,9% και 3,4% αντίστοιχα.