Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς αυξάνονται πλέον οι προσδοκίες για νέες μειώσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, μετά και τις τελευταίες πιέσεις που εκδηλώνονται στην αμερικανική οικονομία από το shutdown.
Στα εταιρικά νέα, η Renault βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο, καθώς το Bloomberg ανέφερε ότι ο γαλλικός γίγαντας αυτοκινήτων και η κινεζική Chery Automobile βρίσκονται σε συζητήσεις για πιθανή συνεργασία στην κατασκευή και πώληση οχημάτων στη Νότια Αμερική.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,59%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,08% στις 9.454 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,70% στις 24.282 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,85% στις 8.034 μονάδες.