>Χ.Β. Ρομπέι συναντήσεις με Γ. Παπανδρέου – υπουργούς

>

Eπίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Χέρμαν Βαν Ρομπέι, με το πρόγραμμα του να περιλαμβάνει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ στη συνέχεια θα παρευρεθεί και στην εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη: Κτίζοντας το μέλλον σε δύσκολους καιρούς».

Σχετικά με την επίσκεψη του κ. Χ.Β. Ρομπέι και την πιθανή σύνδεσή της με το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης, που έντονα φημολογείται το τελευταίο διάστημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γ. Πεταλωτής την διέψευσε κατηγορηματικά, σημειώνοντας, μάλιστα ότι «πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με μια διαρκή φημολογία για αναδιάρθρωση, εκλογές και ό,τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί στη σφαίρα της φαντασίας».

Την πιθανότητα αυτή διέψευσε χθες, εξάλλου, και ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, κ. Αλταφάζ, σημειώνοντας «Η αναδιάρθρωση χρέους δεν αποτελεί επιλογή για την Ελλάδα».

Εν τω μεταξύ, ενόψει της ανακοίνωσης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθερότητας, την ερχόμενη Παρασκευή, ο κ. Γ. Παπανδρέου θα έχει σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Υγείας , Ανδρέα Λοβέρδο, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Λούκα Κατσέλη, και τον αναπληρωτή υπουργό, Γιώργο Κουτρουμάνη, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα, και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.