100.000 θέσεις εργασίας δημιούργησαν Ελληνες επιχειρηματίες στη Βουλγαρία

Η Ελλάδα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής στη Βουλγαρία και οι ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη βουλγαρική αγορά τα τελευταία 20 χρόνια, έχουν δημιουργήσει 100.000 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Αυτό τόνισε ο βούλγαρος πρόεδρος Ρόσεν Πλέβνελιεφ σε δηλώσεις του στους βούλγαρους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ελλάδας,Κάρολο Παπούλια, την Πέμπτη στην Αθήνα, ώστε να τεκμηριώσει την εκτίμησή του για τα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης των σχέσεων των δύο χωρών, που μπορούν να γίνουν κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή, όπως υπογράμμισε.

Στη συζήτηση με τον έλληνα ομόλογό του, ο κ. Πλέβνελιεφ έδωσε έμφαση στην ανάγκη επιτάχυνσης της κατασκευής του διαμετακομιστή μεταξύ των δικτύων αερίου των δύο γειτονικών χωρών, στη δυναμικότερη συνεργασία για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου «Στρούμα» (Στρυμόνας) και στη διεύρυνση της συνεργασίας στην κατάρτιση κοινών σχεδίων στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας Τύπου του βούλγαρου προέδρου.

Τα βουλγαρικά ΜΜΕ έδωσαν ευρεία δημοσιότητα στο ελληνοβουλγαρικό διάλογο κορυφής κατά την επίσκεψη στην Αθήνα του κ. Πλέβνελιεφ, ο οποίος σήμερα επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη.