25 χρονος εκβίαζε εταιρίες μέσω διαδικτύου

Υπόθεση εκβίασης εταιρείας, που διαχειρίζεται διαδικτυακό περιοδικό τεχνολογίας, εξιχνιάστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Απο την Αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονου, κάτοικου Αχαρνών Αττικής, ο οποίος απαίτησε εκβιαστικά τη βάση δεδομένων με το πελατολόγιο της εταιρείας, απειλώντας, ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προκαλούσε ζημιά με ηλεκτρονικές επιθέσεις στο ηλεκτρονικό περιοδικό.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα απο καταγγελία που έκανε πριν από λίγες ημέρες νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναφέροντας ότι είχε σταλεί στην ηλεκτρονική θυρίδα επικοινωνίας του διαδικτυακού περιοδικού της, e-mail με εκβιαστικό περιεχόμενο.

Ο αποστολέας του μηνύματος απαίτησε από την εταιρεία τη βάση δεδομένων με το πελατολόγιό της, απειλώντας, ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προέβαινε σε επαναλαμβανόμενες ηλεκτρονικές επιθέσεις DDOS (Κατανεμημένης ‘Αρνησης Παροχής Υπηρεσιών) στο περιοδικό.

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε ως αποστολέας του ηλεκτρονικού μηνύματος ο 25χρονος ημεδαπός και ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του στις Αχαρνές, όπου βρέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και μία εξωτερική μονάδα αποθήκευσης (USB stick), που εξετάζονται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.