25.000 παιδιά γεννιούνται από ανασφάλιστους γονείς!

Είκοσι πέντε χιλιάδες παιδιά υπολογίζεται ότι γεννιούνται στην Ελλάδα από ανασφάλιστους γονείς, σύμφωνα με έγγραφο της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη στη Βουλή.

Η υφυπουργός επισημαίνει ότι με την εγκύκλιο που υπεγράφη τον περασμένο Νοέμβριο για τον εμβολιασμό άπορων, παιδιών και εφήβων, πραγματοποιείται δωρεάν ο εμβολιασμός των πληθυσμιακών αυτών ομάδων με εμβόλια που χορηγούνται από το υπουργείο Υγείας. Η εγκύκλιος αυτή είχε στόχο να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της αύξησης των ανασφάλιστων πολιτών με τρόπο που να διασφαλιστεί η Δημόσια Υγεία μέσω της εμβολιαστικής κάλυψης πληθυσμιακών ομάδων απόρων και ανασφάλιστων και αυτών που δεν δύνανται να έχουν υγειονομική περίθαλψη για οποιουσδήποτε λόγους, παιδιών και εφήβων νομίμως και μη διαμενόντων στη χώρα μας.

Η κ. Σκοπούλη ενημερώνει επίσης ότι από το περασμένο καλοκαίρι το υπουργείο Υγείας απευθύνθηκε στις Περιφέρειες ζητώντας να εκτιμήσουν τους ανασφάλιστους.

«Υπολογίζεται ότι τα παιδιά που γεννιούνται κάθε χρόνο από γονείς χωρίς ασφάλεια δεν ξεπερνούν τα 25.000 σε όλη την Ελλάδα», αναφέρει η υφυπουργός Υγείας και ενημερώνει ότι η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου έχει αιτηθεί την ενίσχυση του κωδικού της, προκειμένου να καλύψει το αυξημένο κόστος. Ήδη έχουν διατεθεί 25.000 εμβόλια για την εποχική γρίπη και η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις Γενικές Διευθύνσεις των Περιφερειών προκειμένου να καλυφθούν οι αναδυόμενες ανάγκες.