4.000 θέσεις εργασίας θα περικόψει η JPMorgan λόγω Brexit

Η JPMorgan μπορεί να μεταφέρει πάνω από 4.000 θέσεις εκτός της Βρετανίας εάν οι συνομιλίες για το Brexit καταλήξουν σε μια απόκλιση των ρυθμιστικών πλαισίων και των εμπορικών συμφωνιών μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού τραπεζικού κολοσσού Τζέιμι Ντίμον.

«Εάν καταλήξουν ότι δεν μπορείς να έχεις αμοιβαίες εμπορικές πρακτικές, αμοιβαία ρυθμιστικά πλαίσια…θα είναι πάνω από 4.000», δήλωσε ο Ντίμον σε συνέντευξή του στο BBC στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Ο Ντίμον έχει στο παρελθόν υπάρξει ασαφής για το πόσες θέσεις εργασίας θα μεταφέρει η JP Morgan, καθώς οι εκτιμήσεις του λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι αλλάζουν οι προοπτικές του να εξασφαλίσει η Βρετανία μια συμφωνία που δίνει στις χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις της συνεχή πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές.

Τα σημερινά σχόλια του Ντίμον ότι ο τελικός αριθμός μπορεί να είναι πάνω από 4.000 αποτελεί την πιο σκληρή μέχρι στιγμής εκτίμησή του για τον αντίκτυπο του «σκληρού Brexit» στο πλαίσιο του οποίου η Βρετανία θα χάσει πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ.