ΟΤΕ: Χρηματοδότησε την αναβάθμιση του Παιδιατρικού ΤΕΠ στο «Αττικόν»

Με νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και νέες ανακαινισμένες εγκαταστάσεις εκσυγχρονίστηκε το Παιδιατρικό Τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» στο Χαϊδάρι.

Την αναβάθμιση του ΤΕΠ, το οποίο έχει τη δυνατότητα να προσφέρει φροντίδα σε περίπου 8.500 παιδιά κάθε χρόνο, κυρίως από τις περιοχές της δυτικής Αττικής και της ανατολικής Πελοποννήσου, ανέλαβε ο φορέας «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», με τη χρηματοδότηση του Ομίλου ΟΤΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου ΟΤΕ, ο Όμιλος έχει συμβάλει στη δημιουργία, την αναβάθμιση και τον εξοπλισμό Παιδιατρικών Τμημάτων και ΤΕΠ σε 13 δημόσια νοσοκομεία της χώρας, όπου έχουν ήδη λάβει ιατρική φροντίδα πάνω από 200.000 παιδιά.

Στην Ελλάδα, κάθε χρόνο τραυματίζονται πάνω από 500.000 παιδιά -σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΤΕ- και η πρώτη ώρα (Golden Hour) από τον τραυματισμό ενός παιδιού είναι κρίσιμη για την υγεία του. Μέσα από τη λειτουργία των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, είναι εφικτή η έγκαιρη ανταπόκριση των νοσοκομείων σε αυτά τα περιστατικά.

Ο Όμιλος ΟΤΕ διαχρονικά στηρίζει τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και ειδικά τα παιδιά. Το 2018 η συνολική κοινωνική συνεισφορά του Ομίλου έφτασε τα 4 εκατ. ευρώ.