55,7 εκατ. ευρώ για έργα σε υποδομές φυσικού αερίου

Εγκρίθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων οι επιχορηγήσεις του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ ΑΕ) για τέσσερα μεγάλα επενδυτικά έργα σε υποδομές φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν οι επιχορηγήσεις για τον σταθμό συμπίεσης φυσικού αερίου στη Νέα Μεσημβρία, για τον αγωγό φυσικού αερίου υψηλής συμπίεσης προς Αλιβέρι, για τον σταθμό συμπαραγωγής ηλεκτρισμού- θερμότητας στη Ρεβυθούσα και για τον αγωγό φυσικού αερίου υψηλής πίεσης Αγιοι Θεόδωροι – Μεγαλόπολη.

Η γενική γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης ζήτησε με έγγραφό της από την Τράπεζα της Ελλάδος την αποδέσμευση κονδυλίου 55.686.851,57 ευρώ, το οποίο αποτελεί το μερίδιο της κοινοτικής συμμετοχής για τα έργα αυτά που είτε έχουν ήδη ολοκληρωθεί με κεφάλαια του ΔΕΣΦΑ είτε βρίσκονται σε φάση κατασκευής.

Για τον αγωγό φυσικού αερίου υψηλής συμπίεσης Αγιοι Θεόδωροι – Μεγαλόπολη, που βρίσκεται υπό κατασκευή, εγκρίθηκε ποσό κατανομής 7.349.404,04 ευρώ, ενώ ποσό 3.494.894,67 ευρώ εγκρίθηκε για τον σταθμό συμπαραγωγής ηλεκτρισμού – θερμότητας στη Ρεβυθούσα. Επίσης, εγκρίθηκε ποσό 23.449.169,67 ευρώ για τον αγωγό φυσικού αερίου υψηλής συμπίεσης προς Αλιβέρι και ποσό 21.393.383,19 ευρώ για τον σταθμό συμπίεσης φυσικού αερίου στη Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΜΠΕ