Χρυσοχοΐδης για φωτιά στην Αχαΐα: Βελτιωμένη η κατάσταση

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση από τη φωτιά στην Αχαΐα, σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο δήμαρχος Αιγιαλείας, Δημήτρης Καλογερόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «αυτήν την ώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές». Σύμφωνα με τον δήμαρχο  ακόμη δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή των ζημιών ωστόσο τουλάχιστον 10 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς στη Ζήρια, ενώ υπάρχουν ζημιές κυρίως σε περιβάλλοντες χώρους σπιτιών στην περιοχή του Λαμπίρι και σε αποθήκες.

 

Αχαΐα: Μάχη με τις φλόγες – 16 τραυματίες – Ανοιχτές οι Εθνικές Οδοί – 110 ανθρώπους πήρε το Λιμενικό από τις ακτές

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

«H σημερινή πολύ βελτιωμένη εικόνα της πυρκαγιάς στην Αχαΐα είναι αποτέλεσμα της πολύ μεγάλης προσπάθειας της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και όλων των δυνάμεων. Κατορθώσαμε να μη λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. Την περιορίσαμε στις χθεσινές της διαστάσεις και είμαστε βέβαιοι ότι με τη μάχη που δίδεται ότι θα περιοριστεί περεταίρω», ανέφερε αρχικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συνέχισε:

«Κυρίως κατορθώθηκε να δοθεί στην κυκλοφορία χθες βράδυ η νέα Εθνική Οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αφού πρώτα οι αστυνομικές δυνάμεις διασφάλισαν την ασφάλεια των οδηγών κυρίως στις σήραγγες όπου η ορατότητα ήταν περιορισμένη λόγω του καπνού.

Η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ήταν χθες άμεση σε όλα τα επίπεδα. Τα εναέρια μέσα, παρά τις πολλές πυρκαγιές που είχαμε χθες -στο Κρανίδι, στον Αλμυρό- ήταν παρόντα πάνω από την φωτιά. Το πρωτόκολλο της Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιήθηκε και δύο μηνύματα από το 112 έφυγαν για την εκκένωση των περιοχών που κινδύνευαν. Η Ελληνική Αστυνομία, με υποδειγματικό και πειθαρχημένο τρόπο προχώρησε στις απομακρύνσεις των πολιτών από τους οικισμούς.  «Στεγανοποίησε» με ασφάλεια τόσο τη νέα όσο και την παλιά Εθνική Οδό, αλλά κάθε κάθετο δρόμο που οδηγούσε στις πληγείσες περιοχές έτσι ώστε να μην υπάρξει κυκλοφοριακό πρόβλημα»

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου σε συνεργασία με την Ασφάλεια της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται από χθες στην περιοχή και πραγματοποιείται επισταμένη έρευνα για να βρεθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, συμπληρώνοντας ότι «επιχειρούν 294 πυροσβέστες με εφτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 77 οχήματα. Ενισχύουμε δυναμικά τις δυνάμεις της αεροπυρόσβεσης με εφτά ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη».