Ο Κασσελάκης με το 45,07% έσκισε την σημαδεμένη “τράπουλα” του ΣΥΡΙΖΑ, της κεντροαριστεράς και του “συστήματος” των οικονομικών συμφερόντων

Σοφίας και Ελπίδας, έγραφε χθες το εορτολόγιο…

Δεν γνωρίζω, ούτε μπορώ να εκτιμήσω με πόση …σοφία και για πια …ελπίδα ψήφισαν οι σχεδόν 150.000 πολίτες στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του διαδόχου του Α.Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος…

Αυτά που όλοι πια γνωρίζουν είναι ότι:

  1. Ο Στέφανος Κασσελάκης, ένας “λαμπερός” ομογενής από τις ΗΠΑ, με καμμία “περγαμηνή” στην παραδοσιακή αριστεροσύνη και με σαφέστατες κεντροαριστερές αντιλήψεις, έφερε τα πάνω κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ και τάραξε με τη μεγάλη νίκη του το πολιτικό σύστημα. Το “βαλτωμένο” και “αποκρουστικό”, κυρίως για τη νέα γενιά, που αρνείται την “ξύλινη” κομματική γλώσσα και δεν “προσκυνά” πρωί – μεσημέρι – βράδι τις θεωρητικές αναζητήσεις της παλιάς φρουράς.
  2. Η Έφη Αχτσιόγλου, που προβλήθηκε από τα ΜΜΕ όσο κανένας άλλος για να πάρει τη θέση του Α.Τσίπρα, δεν έπεισε για μια ριζική αλλαγή, ούτε φυσικά για την μερική έστω “απεξάρτηση” από το παρελθόν των αριστερών(;) καφενέδων.
  3. Αν επικρατήσει, κάτι που είναι πολύ πιθανό, ο Στεφ. Κασσελάκης στον Β΄γύρο την επόμενη Κυριακή, η τράπουλα στο πολιτικό σκηνικό της πέραν του κέντρου περιοχής¨σκίζεται” και αναζητείται νέα. 
  4. Το “σύστημα”, που πόνταρε στην κ.Αχτσιόγλου “όλα τα λεφτά”, ηττήθηκε. Και αυτό που το φοβίζει, δεν είναι καμιά…σοσιαλιστική επανάσταση, αλλά το γεγονός ότι δεν έχει “κονέ” στον Κασσελάκη, δεν τον ελέγχει και είναι ικανός, αν γίνει αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μιλάει με ονόματα και διευθύνσεις για όσα το “σύστημα” ήθελε να αναφέρονται στρογγυλεμένα και περιφραστικά.
  5. Απορίας άξιο, σε περίπτωση επικράτησης του Κασσελάκη, πως θα μπορέσουν να είναι στο ίδιο κόμμα η Έφη, ο Ευκλείδης, ο Φίλης, ο Βούτσης και γενικά η παλιά φρουρά του κόμματος. (εξαιρώ τον Αλέξη Τσίπρα που δεν δείχνει …στεναχωρημένος με το αποτέλεσμα) Και
  6. Αν δεν το παρατηρήσατε, η Ελλάδα θα έχει πρωθυπουργό, αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αρχηγό τρίτου κόμματος με καταγωγή από την Κρήτη.

Η ανάλυση για τα διαδραματιζόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κεντροαριστερά γενικότερα, δεν τελειώνει. Μόλις άρχισε!

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

 

ΣΥΡΙΖΑ: Κασσελάκης 45,47% – Αχτσιόγλου 36,21% – Παππάς 8,64% – Τσακαλώτος 8,4% – Τζουμάκας 1,28%