9 μικρομεσαίες τράπεζες πωλούνται στην Ελλάδα

9 μικρομεσαίες τράπεζες πωλούνται στην Ελλάδα. έχουμε εξολοκλήρου πώληση της τράπεζας Probank, Proton bank, FBBank, Geniki bank, Citibank, Tbank.

 Millennium bank

Σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Millennium bank στην Ελλάδα έχει λάβει η μητρική στην Πορτογαλία.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η Millennium bank στην Πορτογαλία αποφάσισε να στηρίξει τα σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης της θυγατρικής της στην Ελλάδα αποκλείοντας έτσι οποιαδήποτε προσφυγή στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Probank

Δεν θα απέκλειε στρατηγική συμμαχία η Probank η οποία σχεδιάζει την κεφαλαιακή της ενίσχυση με αύξηση κεφαλαίου 80 εκατ και έκδοση ομολογιακού 50 εκατ ευρώ.

Attica bank

Αποδεικνύεται ότι το ΤΣΜΕΔΕ ως βασικός μέτοχος αλλά και το ΤΤ και το ΤΠ&Δ διαδραμάτισαν καίριο ρόλο στην σταθερότητα της τράπεζας.
Θα χρειαστεί νέα κεφάλαια και σίγουρα το ΤΣΜΕΔΕ θα κληθεί να καλύψει τις νέες αυξημένες κεφαλαιακές απαιτήσεις.

H νέα Proton bank

Το ΤΧΣ κατέβαλλε 220 εκατ και αυτό θα αποτελέσει την βάση της διαπραγμάτευσης με τους επίδοξους μνηστήρες και άλλους ενδιαφερόμενους.
Η νέα Proton bank δυνητικά θα μπορούσε να πωληθεί σε διάστημα λίγων  μηνών από την τρέχουσα περίοδο.
Η νέα Proton bank αποτελεί μια στάσιμη τράπεζα και πρέπει να πωληθεί άμεσα.

TBank

Ουδέποτε στην ιστορία τουλάχιστον των τραπεζών στα τελευταία 14 χρόνια δεν έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ο βασικός μέτοχος και εν προκειμένω το δημόσιο με 34% ή συνολικά 44% μαζί με τα ΕΛΤΑ στο ΤΤ που αποφεύγει να πάρει θέση σε μια τόσο μεγάλη και σημαντική εξέλιξη την απορρόφηση της TBank από το ΤΤ.

Citibank

Το σχέδιο της συρρίκνωσης της τράπεζας σύντομα θα αποκαλυφθεί. Στόχος είναι να μείνουν 10-12 καταστήματα και  300 εργαζόμενοι.
HCitibank δεν θα κλείσει υπό την έννοια ότι θα αποσυρθεί η Citigroup από την Ελλάδα.

HSBC Ελλάδος

Η τράπεζα στηρίζεται περισσότερο στο όνομα της παρά την παρουσία της μέσω του δικτύου καταστημάτων της.
Στην Ελλάδα του 2011 οι επιδόσεις έπεσαν κατακόρυφα αλλά θα είναι μια από τις ελάχιστες ξένες τράπεζες που θα παραμείνουν στην Ελλάδα μειώνοντας τα λειτουργικά κόστη με μείωση προσωπικού κατά 30-45 άτομα.

Geniki bank

Η Societe Generale πουλάει την Geniki bank. Με δεδομένη την δυσκολία πώλησης η Γαλλική μητρική σχεδιάζει νέα κεφαλαιακή ενίσχυση μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

FBBank

Οι δύο βασικοί μέτοχοι Ρέστης με 59,52% και ΑΤΕ με 39,09% πουλάνε.