![]()
[UPD]Αναδίπλωση από την Κομισιόν, η οποία παρά την αρχική διάψευση, παραδέχθηκε τελικά ότι θα υπάρξει συνάντηση της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι, η οποία θα έχει προπαρασκευαστικό χαρακτήρα.
Η Κομισιόν εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση κάνοντας λόγο για μια «προπαρασκευαστική συνάντηση», κατά το δεύτερο 15ημερο του Σεπτεμβρίου.
Στόχος της συνάντησης, κατά την Κομισιόν, θα είναι να επισημανθούν τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν κατά την επόμενη αναθεώρηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, τέλος, επισημαίνει ότι η πλήρης αποστολή της τρόικας θα λάβει χώρα στην Αθήνα κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, όποτε θα ολοκληρωθεί η εξέταση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.
ΤΟ ΡΕΡΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Παρότι η Αθήνα επιβεβαιώνει πως η επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής θα ξεκινήσει από το Παρίσι, στις 3 Σεπτεμβρίου, οι Βρυξέλλες δηλώνουν επισήμως άγνοια για την εξέλιξη αυτή.
Σχολιάζοντας σήμερα τις χθεσινές πληροφορίες, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, μιλώντας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του Τύπου, τόνισε πως τα κλιμάκια θα έρθουν κανονικά στην Αθήνα, περί το Σεπτέμβριο.
Ο αρμόδιος για το ελληνικό πρόγραμμα εκπρόσωπος, Αντουάν Κολομπανί, ξεκαθάρισε ότι το προσωπικό της Κομισιόν δεν έχει προγραμματίσει να συμμετάσχει σε οτιδήποτε άλλο, δεν γνωρίζει για καμία παράλληλη διαδικασία στο Παρίσι ή αλλού και ουδείς στις Βρυξέλλες δεσμεύεται για συνοπτικές διαδικασίες, όπως υποστηρίζουν δημοσιεύματα.
Ερωτηθείς για τις ανακοινώσεις περί συνάντησης στο Παρίσι, ο ίδιος εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι: «η Κομισιόν δεν γνωρίζει για καμία τέτοια συνάντηση» και συμπλήρωσε ότι «δεν υπάρχει αίτημα της ελληνικής πλευράς για ειδική μεταχείριση» και πως «δεν μπορεί κανείς να δεσμευθεί από τώρα για το πόσο θα διαρκέσει ο επόμενος έλεγχος του ελληνικού προγράμματος».
ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΣΤΟ…ΠΑΡΙΣΙ – ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στο Παρίσι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα γίνει η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τους υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης, όπως μετέδωσε το Mega.
Είναι η πρώτη φορά που η αξιολόγηση της τρόικας δεν θα πραγματοποιηθεί σε ελληνικό έδαφος.
Η συνάντηση μεταξύ της τρόικας και του οικονομικού επιτελείου αναμένεται να γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου.
Για τις τριήμερες συζητήσεις με τη τρόικα θα μεταβούν στο Παρίσι οι υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου.