Carrefour: Κόβει 2.400 θέσεις εργασίας

Σχέδιο εθελουσίας για τον περιορισμό των θέσεων εργασίας κατά 2.400 και επενδύσεις 2,8 δισ. ευρώ σε διαδικτυακές υπηρεσίες σε διάστημα πέντε ετών ανακοίνωσε η Carrefour, ο μεγαλύτερος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα στη Γαλλία.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αλεξάντρ Μπομπάρ δεσμεύθηκε να μειώσει τις δαπάνες, να αυξήσει τις επενδύσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο και να επιτρέψει την είσοδο εγχώριων επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της Carrefour China.

Η Carrefour ανακοίνωσε επίσης ένα σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης για 2.400 εργαζομένους στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στη Γαλλία, από το συνολικό εργατικό προσωπικό των 10.500 ατόμων.  Η Carrefour είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης του ιδιωτικού τομέα στη Γαλλία, όπου απασχολούνται 115.000 άτομα στη χώρα από τους 384.000 εργαζομένους που έχει η εταιρία σε όλο τον κόσμο.

Οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στα νέα σχέδια της γαλλικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ με αποτελέσμα η μετοχή της να ενισχύεται κατά 4,8%.

Ο σχεδιασμός της εταιρείας προκάλεσε ωστόσο και την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ. Προειδοποίησε σήμερα το «κράτος θα βρίσκεται σε επαγρύπνηση για τη στήριξη κάθε εργαζομένου», τον οποίο επηρεάζει το σχέδιο που ανακοίνωσε η Carrefour.

«Είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον πρόεδρο της Carrefour Αλεξάντρ Μπομπάρ και του δήλωσα πολύ ξεκάθαρα ότι το κράτος θα είναι σε επαγρύπνηση», δήλωσε ο Λεμέρ σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.