Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές στην περιοχή της Ασίας, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αποτιμήσουν τις λεπτομέρειες από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις και μια σειρά από οικονομικά δεδομένα, περιλαμβανομένων των στοιχείων για την βιομηχανική παραγωγή της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας για τον Μάιο, καθώς και των δεικτών PMI για την Κίνα τον Ιούνιο.
Η Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 0,61%, αφού άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 μηνών ενδοσυνεδριακά, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 0,29%.
Ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε μικρή άνοδο 0,19%, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,27%.
Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης Kospi κατέγραψε αύξηση 0,51%, ενώ ο δείκτης μικρομεσαίων επιχειρήσεων Kosdaq παρέμεινε σταθερός με ασταθείς συναλλαγές στην τελευταία ώρα των συναλλαγών.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε αύξηση 0,33%, κλείνοντας τη μέρα στις 8.542,30 μονάδες.
Στην Ινδία, ο βασικός δείκτης Nifty 50 σημείωσε πτώση 0,31%, ενώ ο BSE Sensex υποχώρησε κατά 0,36%.
