Τράπεζες, οικονομία, επιχειρήσεις
Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2026
Κλείσιμο
 

Ήπια άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

· BANKWARS

Με ήπια κέρδη ξεκίνησαν τη νέα εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αποτιμούν τις εξελίξεις στο διεθνές εμπορικό σκηνικό.

Οι αγορές εξακολουθούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο μέτωπο των δασμών, καθώς από την περασμένη Πέμπτη τέθηκαν σε ισχύ οι νέοι δασμοί της κυβέρνησης Τραμπ, με επιβαρύνσεις έως και 50% σε ορισμένες περιφερειακές οικονομίες. Παράλληλα, η εμπορική ανακωχή ΗΠΑ–Κίνας, που έχει συγκρατήσει την κλιμάκωση των δασμών, λήγει στις 12 Αυγούστου. Αν και οι αγορές ελπίζουν σε παράταση, η αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα παραμένει, καθώς μια σύγκρουση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών θα είχε παγκόσμιες συνέπειες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,32%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,27% στις 9.120 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,10% στις 24.186 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,15% στις 7.754 μονάδες.

Διαβάστε επίσης