Μεικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια με το βλέμμα σε δασμούς και επιτόκια

Μεικτά πρόσημα εμφάνισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς η αβεβαιότητα γύρω από τους δασμούς των ΗΠΑ και τις μειώσεις επιτοκίων συντηρεί την επιφυλακτική στάση πολλών επενδυτών, ενώ οι κινεζικές αγορές υποχώρησαν από τα πρόσφατα υψηλά τους μετά από τα τελευταία οικονομικά δεδομένα Αυγούστου.

Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας ενισχύθηκε κατά 0,5%, ενώ ο δείκτης TOPIX αυξήθηκε κατά 0,7%.

Η Νότια Κορέα κατέγραψε την καλύτερη απόδοση στην Ασία, με τον δείκτη KOSPI να σημειώνει άνοδο 0,9% αφού τα δεδομένα του πληθωρισμού για τον δείκτη τιμών καταναλωτή ήταν πιο χαμηλά από τις εκτιμήσεις για τον Αύγουστο, ανοίγοντας το δρόμο για περισσότερες μειώσεις επιτοκίων από την Τράπεζα της Κορέας.

Ο δείκτης Straits Times της Σιγκαπούρης ενισχύθηκε κατά 0,4%, ενώ οι μετοχές της Αυστραλίας υποχώρησαν λόγω αδύναμων δεδομένων.

Οι κινεζικές αγορές σημείωσαν πτώση, με τον δείκτη CSI 300 και τον δείκτη Shanghai Composite να υποχωρούν κατά 0,9% και 0,8% αντίστοιχα. Και οι δύο δείκτες διαπραγματεύτηκαν κάτω από τα πολυετή υψηλά που είχαν καταγραφεί την περασμένη εβδομάδα.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,7%.

Η αγορά της Αυστραλίας (ASX 200) υποχώρησε κατά 0,3%, καθώς τα δεδομένα για τη συμβολή των καθαρών εξαγωγών στο ΑΕΠ του δεύτερου τριμήνου ήταν πιο αδύναμα από ό,τι αναμενόταν.