Πτώση και την Πέμπτη στη Wall Street

Πτώση και την Πέμπτη στη Wall Street. O Dow Jones υποχώρησε κατά 0,38% στις 45.947,32 μονάδες, ο  S&P 500  0,50% στις 6.604,72 μονάδες και ο  Nasdaq  επίσης 0,50% στις 22.384,70 μονάδες.

Η άνοδος της απόδοσης των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ συνέβαλε στην πτώση του τεχνολογικού κλάδου. Η απόδοση του 10ετούς άγγιξε το 4,2% μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, που ήταν χαμηλότερα του αναμενόμενου.

Η κατάσταση στην αγορά εργασίας προβληματίζει την Fed η οποία έχει ταυτόχρονα να διαχειριστεί και τον υψηλό πληθωρισμό.

—H Oracle έχασε 5% καθώς η Rotchild Redburn έδωσε σύσταση “sell” για τη μετοχή   εκτιμώντας πως θα χάσει 40% επειδή “η αγορά υπερεκτιμά” το πόσο θα ενισχύσουν τη βασική δραστηριότητα της  στον τομέα του cloud οι πρόσφατες συμφωνίες της. Γενικότερα η  αγορά διατηρεί τις ανησυχίες της για τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και ιδίως όσον αφορά τις αποτιμήσεις-ρεκόρ.

Το εμπορικό έλλειμμα αγαθών

Το εμπορικό έλλειμμα αγαθών των ΗΠΑ συρρικνώθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Αύγουστο, κυρίως λόγω σημαντικής μείωση των εισαγωγών . Συγκεκριμένα, το εμπορικό έλλειμμα αγαθών των μειώθηκε κατά 16,8% στα 85,5 δισ. δολάρια τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το υπουργείου Εμπορίου.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters περίμεναν μεν ότι το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο θα μειωνόταν, αλλά αισθητά λιγότερο στα 95,2 δισ. δολάρια. Οι εισαγωγές αγαθών των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 19,6 δισ. δολάρια στα 261,6 δισ. δολάρια, ενώ οι εξαγωγές αγαθών περιορίστηκαν ελαφρώς κατά 2,3 δισ. δολάρια στα 176,1 δισ. δολάρια.