Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

Με μικτά πρόσημα κινούνται οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την είδηση για τη συμφωνία Ισραήλ και Χαμάς σχετικά με την πρώτη φάση της συμφωνίας για την τερματισμό της σύγκρουσης στη Γάζα.

Οι αγορές παρακολουθούν επίσης τις εξελίξεις στη Γαλλία, μετά την ανακοίνωση από το γραφείο του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι θα επιλέξει νέο πρωθυπουργό μέσα στις επόμενες 48 ώρες. Ο Μακρόν πιέζεται να επιλέξει έναν πρωθυπουργό που δεν θα είναι άλλος ένας κεντρώος σύμμαχος.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα δημοσιεύσει τα πρακτικά από την προηγούμενη συνάντηση πολιτικής της, στην οποία ίσως ενδείξει ποια θα μπορούσε να είναι η επόμενη απόφασή της για τα επιτόκια.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,05%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,22% στις 9.528 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,39% στις 24.692 μονάδες ενώ ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,26% στις 8.080 μονάδες.