Με ώθηση από τις βάσιμες ελπίδες των αγορών για μείωση των επιτοκίων της FED τον Δεκέμβριο, η Wall Street σημείωσε νέα άνοδο την Τρίτη.
Ο Dow Jones κέρδισε 664,18 μονάδες – 1,43% και έκλεισε στις 47.112,45 μονάδες.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,91%, στις 6.765,88 μονάδες.
Ο Nasdaq κέρδισε 0,67%, στις 23.025,59 μονάδες.
- Η Alphabet ενισχύθηκε 1,5% μετά από δημοσιεύματα ότι η μητρική του Facebook, Meta Platforms βρίσκεται σε συζητήσεις για να χρησιμοποιήσει τα τσιπ Τεχνητής Νοημοσύνης της Google στα κέντρα δεδομένων της από το 2027, αλλά και να νοικιάσει τσιπ από το Google Cloud από το επόμενο έτος.
- H Nvidia έκλεισε με πτώση 2,59%
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Πτώση στις τιμές του πετρελαίου την Τρίτη εν μέσω εξελίξεων που δημιουργούν ελπίδες για λήξη του πολέμου στην Ουκρανία.
Το αμερικανικό αργό παραδόσεως Ιανουαρίου έχασε 1.5% και έκλεισε στα 57,95 δολ. το βαρέλι. Το Brent υποχώρησε κατά 1,4% στα 62,48 δολ. το βαρέλι.
Η αισιοδοξία για άλλη μια μείωση των επιτοκίων από τη FED τον Δεκέμβριο έχει δώσει νέα ώθηση στον χρυσό. Τα συμβόλαια για χρυσό παράδοσης Δεκεμβρίου κέρδισαν 1,1% στα 4.140 δολ. ανά ουγκιά.