Οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται υψηλότερα την Τρίτη, ανακτώντας μέρος των απωλειών της χθεσινής διόρθωσης, ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να αποφεύγουν τα μεγάλα ανοίγματα, δεδομένου ότι πρόκειται για μια εορταστική εβδομάδα με μειωμένες τις εργάσιμες ημέρες.
H μετοχή της Novo Nordisk εκτινάσσεται σχεδόν 7%, μετά την έγκριση από τον FDA του πρώτου χαπιού GLP-1 της εταιρείας που παράγει το Wegovy, δίνοντας στη δανική εταιρεία προβάδισμα έναντι της αμερικανικής ανταγωνίστριας Eli Lilly.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,3% στις 588,5 μονάδες, ενώ έχει σημειώσει άνοδο 14% φέτος και -με μια εβδομάδα να απομένει- φαίνεται να βρίσκεται καθ’ οδόν για να καταγράψει κέρδη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Ο DAX σημειώνει άνοδο 0,18% στις 24.329 μονάδες, ενώ ο FTSE 100 του Λονδίνου κερδίζει 0,12% στις 9.878 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,1% στις 8.121,67 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB του Μιλάνου διαμορφώνεται 0,12% υψηλότερα.