Χρηματιστήριο: Kέρδη άνω του 1% με τράπεζες και Allwyn παρά το αρνητικό διεθνές κλίμα

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο κατάφερε να διατηρήσει την ανοδική του δυναμική, παρά τις γεωπολιτικές πιέσεις που προέρχονται από την κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή. Καταλυτικό ρόλο στην πορεία της αγοράς διαδραμάτισαν οι τραπεζικές μετοχές, αλλά και οι τίτλοι της Allwyn και της ΔΕΗ, που παρείχαν σημαντική στήριξη στους βασικούς δείκτες.

Ενδοσυνεδριακά, η αγορά κινήθηκε ακόμη πιο δυναμικά, καταγράφοντας κέρδη που έφτασαν έως και το +2%, ωστόσο η μεταγενέστερη παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, μέσω της πλατφόρμας Truth Social, επανέφερε κλίμα επιφυλακτικότητας στους επενδυτές, περιορίζοντας μέρος των αρχικών κερδών.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος ξεχώρισε με συνολικά κέρδη που ξεπέρασαν το +2%, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του στο ταμπλό. Ιδιαίτερα ισχυρή ήταν η εικόνα της Allwyn, η οποία κατέγραψε άνοδο άνω του +4%, συνεχίζοντας για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση την ανοδική της πορεία, μετά τα κέρδη +8,5% την Τετάρτη (1/4) και +2,5% την Πέμπτη (2/4). Η μετοχή αναμένεται να διαπραγματεύεται από την επόμενη συνεδρίαση χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα, το οποίο ανέρχεται σε 0,8 ευρώ ανά μετοχή, γεγονός που επηρεάζει και τη βραχυπρόθεσμη επενδυτική στρατηγική.

Αξιοσημείωτη ήταν και η άνοδος της Quest Συμμετοχών, η οποία ενισχύθηκε σχεδόν κατά +4%, λαμβάνοντας ώθηση από τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα της προηγούμενης χρήσης που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, επιβεβαιώνοντας τις θετικές προσδοκίες της αγοράς για τις προοπτικές του ομίλου.

Ξεχωριστή περίπτωση αποτέλεσε η Alpha Trust, η οποία κατέγραψε εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του +13,96%, με τη μετοχή να διαμορφώνεται στα 20 ευρώ, πλησιάζοντας αισθητά το τίμημα των 20,2 ευρώ ανά μετοχή που προσφέρει η Alpha Bank στο πλαίσιο της εξαγοράς της εταιρείας.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,31% στις 5.445,92 μονάδες, ενώ στο +0,61% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap στις 2.656,07 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,31% στις 2.445,92 μονάδες.

Κέρδη στις τράπεζες με ικανοποιητικές συναλλαγές  

Η Εθνική έκλεισε στα 13,46 ευρώ, με άνοδο +2,67%
Η Alpha Bank έκλεισε στα 3,4160 ευρώ, με άνοδο +1,64%
Η Πειραιώς έκλεισε στα 7,5320 ευρώ, με άνοδο +1,78%
Η Eurobank έκλεισε στα 3,5910 ευρώ, με άνοδο +3,64%
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου έκλεισε στα 8,5450 ευρώ, με άνοδο +1,48%
Η Crediabank έκλεισε στα 1,0020 ευρώ, με άνοδο +2,24%
Η Optima έκλεισε στα 8,40 ευρώ, αμετάβλητη
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 15,00 ευρώ, με πτώση -0,99%

Άνοδος στα blue chips με ικανοποιητικές συναλλαγές

Η Coca Cola έκλεισε στα 48,70 ευρώ, με άνοδο +0,12%
Η Allwyn ( ΟΠΑΠ ) έκλεισε στα 15,15 ευρώ, με άνοδο +4,05%
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 18,98 ευρώ, με άνοδο +1,55%
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 17,30 ευρώ, με πτώση -0,97%
Η Μetlen έκλεισε στα 34,22 ευρώ, με άνοδο +1,48%
Η μετοχή της Motor Oil έκλεισε στα 39,04 ευρώ, με άνοδο +0,36%
Η ΓΕΚ Τέρνα έκλεισε στα 35,90 ευρώ, με άνοδο +1,18%
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 46,26 ευρώ, με πτώση -1,36%
Η Viohalco έκλεισε στα 12,72 ευρώ, με πτώση -0,16%
Η μετοχή της Jumbo έκλεισε στα 22,90 ευρώ, με άνοδο +0,17%
Η μετοχή των ΕΛΠΕ στα 9,90 ευρώ, με άνοδο +1,9%
Ο Aktor έκλεισε στα 9,92 ευρώ, με πτώση -0,60%
Η ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 9,20 ευρώ, με άνοδο +0,55%