Απώλειες κατέγραψαν σήμερα οι αγορές της περιοχής της Ασίας, με τους επενδυτές να αξιολογούν το ενδεχόμενο επιβολής ναυτικού αποκλεισμού από τις ΗΠΑ στα ιρανικά λιμάνια, μετά την αποτυχία των συνομιλιών μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης να καταλήξουν σε συμφωνία για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.
Η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων το Σαββατοκύριακο στο Ισλαμαμπάντ αναζωπύρωσε τις ανησυχίες ότι η σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν ενδέχεται να παραταθεί, εντείνοντας τις πιέσεις στις παγκόσμιες οικονομίες μέσω της ανόδου των τιμών ενέργειας.
Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,74%, ενώ ο Topix σημείωσε πτώση 0,45%.
Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έκλεισε με απώλειες 0,86%, την ώρα που ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq κατέγραψε άνοδο 0,57% σε μία συνεδρίαση έντονης νευρικότητας.
Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng διεύρυνε τις αρχικές απώλειες, υποχωρώντας κατά 1,22%.
Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,39%, ενώ στην Κίνα ο CSI 300 έκλεισε αμετάβλητος.




