Wall Street: Αρνητικά πρόσημα με τα βλέμμα στο Ορμούζ

Με σημαντικές απώλειες κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, στη σκιά της νέας ανόδου των τιμών του πετρελαίου, μετά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ για ναυτικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ, ενώ οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν το Σαββατοκύριακο κατέληξαν χωρίς συμφωνία.

Αρνητική έκπληξη αποτέλεσε η Goldman Sachs, με τη μετοχή να σημειώνει πτώση 4%, παρά τα συνολικά ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο. Αυτό που προβλημάτισε ήταν οι απογοητευτικές επιδόσεις στον τομέα σταθερού εισοδήματος.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,76% στις 47.552 μονάδες

Ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,37% στις 6.791 μονάδες

Ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,46% στις 22.798 μονάδες

Άνοδος άνω του 6% για το μπρεντ, που διαμορφώνεται κοντά στα 101,5 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό ενισχύεται περίπου 7%, στα 103,2 δολάρια.

Πτωτικά κινείται ο χρυσός, με απώλειες 0,6% στα 4.755 δολάρια την ουγκιά.

Παράλληλα, οι επενδυτές στρέφονται σε «ασφαλή καταφύγια», με το δολάριο να ενισχύεται και τη μεταβλητότητα να αυξάνεται, καθώς οι αγορές επαναξιολογούν τις προοπτικές για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια.