Wall Street: Νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Nasdaq – Η Google θα επενδύσει 40 δισ στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Anthropic

Νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Nasdaq μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας για πιθανές διαπραγματεύσεις και θετική κατάληξη στο Ισλαμαμπάντ  μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν. Ο  Ντόναλντ Τραμπ στέλνει τον ειδικό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ και τον Τζάρεντ Κούσνερ στο Πακιστάν για συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν.

 

Τραμπ: Το Ιράν “θα υποβάλει μια προσφορά” για να ικανοποιήσει τα αμερικανικά αιτήματα

 

Ο Dow Jones υποχώρησε μόλις κατά  0,17% στις 49.228 μπνάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,8% στις 7.165 μονάδες και o Nasdaq κέρδισε 1,63% στις 24.836 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Nvidia (+4,4%) και Amazon (+3,5%) ενώ την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Merck & Co (-2,4%) και Chevron (-1,8%).

—Η μετοχή της Intel σημείωσε ράλι 22% μετά την ανακοίνωση ισχυρών αποτελεσμάτων τριμήνου, πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών. Μεταξύ άλλων η εταιρεία γνωστοποίησε αύξηση 7% στα έσοδα και συγκεκριμένα στα 13,6 δισ. δολάρια έναντι 12,4 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η Google θα επενδύσει 40 δισ. δολάρια στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Anthropic
Η Google θα επενδύσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια στο κεφάλαιο της νεοφυούς εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης Anthropic, προκειμένου να στηρίξει την ανάπτυξή της.

Η θυγατρική της Alphabet θα διοχετεύσει άμεσα 10 δισ. δολάρια με βάση την τρέχουσα αποτίμηση της Anthropic, η οποία ανέρχεται στα 350 δισ. δολάρια, ενώ η καταβολή των υπολοίπων 30 δισ. θα εξαρτηθεί από την απόδοσή της.