Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ηπια πτωτικά, εν αναμονή των ΕΚΤ και ΒοΕ

Με απώλειες κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τη νέα άνοδο των τιμών του πετρελαίου να επαναφέρει τις ανησυχίες για τις οικονομίες της Ευρώπης, ενώ αναμένεται και η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη νομισματική της πολιτική.

Οι περισσότεροι κλάδοι κινούνται σήμερα πτωτικά, με τον κλάδο αυτοκινήτων να ηγείται των απωλειών (-2,6%). Οι τράπεζες υποχωρούν κατά 1,4% και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες κατά 1,1%. Εξαίρεση αποτελεί ο κλάδος ενέργειας, με τις μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου να ενισχύονται κατά 0,8%, ακολουθώντας την άνοδο των τιμών του πετρελαίου, ενώ οριακά κέρδη κατέγραψαν και οι τηλεπικοινωνίες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,53% στις 599 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,01% στις 10.213 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,66% στις 23.797 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 1,09% στις 7.984 μονάδες.