Ήπια θετικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους αγοραστές να διατηρούν τον έλεγχο των κινήσεων μετά τη χθεσινή διορθωτική συνεδρίαση, δείχνοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές στην αγορά.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Allwy, της ΔΕΗ, της Optima Bank και της Eurobank. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines και της Aktor.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,19%, ενώ και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,19%. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,17%.
Ο Γενικός Δείκτης κινείται με άνοδο +0,43% στις 2.362 μονάδες, έχοντας υψηλό τις 2.365,50 μονάδες και χαμηλό τις 2.358,01 μονάδες
Η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 24 εκατ. ευρώ, ο όγκος στα 3 εκατ. τεμάχια
Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η Allwyn, η οποία καταγράφει άνοδο 1,06%, αποτελώντας τον βασικό μοχλό στήριξης της υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Σε θετικό έδαφος κινούνται επίσης οι Optima Bank, ΔΕΗ, Alpha Bank, Eurobank, Coca-Cola HBC, Jumbo, Εθνική Τράπεζα, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Metlen, Lamda Development, Τράπεζα Πειραιώς και HELLENiQ ENERGY, καταγράφοντας ήπια κέρδη και συμβάλλοντας στη σταθεροποίηση του Γενικού Δείκτη.
Στον αντίποδα, οι πωλητές εμφανίζονται πιο ενεργοί σε επιλεγμένους τίτλους, με τις Aegean Airlines, Aktor, Cenergy Holdings, Τράπεζα Κύπρου, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης, Motor Oil και Titan Cement International να κινούνται σε αρνητικό έδαφος. Ωστόσο, οι απώλειες παραμένουν περιορισμένες, καθώς καμία από τις συγκεκριμένες μετοχές δεν υποχωρεί πάνω από 1%.
Χωρίς ουσιαστική μεταβολή διαπραγματεύονται οι ΟΤΕ, Viohalco και ElvalHalcor, αντανακλώντας την επιφυλακτικότητα που επικρατεί στην αγορά.




