Πετρέλαιο: Κάτω οι τιμές με το μνημόνιο κατανόησης ΗΠΑ και Ιράν – Το brent στα 87,23 δολ.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Σεΐντ Αμπάς Αραγκί, δήλωσε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ότι ένα μνημόνιο κατανόησης μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν “δεν ήταν ποτέ πιο κοντά”. Το Ιράν θα λάβει οικονομικά κίνητρα εάν συμμορφωθεί με τη συμφωνία.

Φυσιολογική εξέλιξη η πτώση που σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου καθώς οι ΗΠΑ και το Ιράν δείχνουν να πλησιάζουν σε συμφωνία για την επαναλειτουργία του Στενού του Ορμούζ.

Το αμερικανικό αργό έχασε 3,4% στα 84,74 δολάρια το βαρέλι ενώ το Brent έχασε  3,5% στα 87,23 δολάρια το βαρέλι.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Σεμπάζ Σαρίφ, ο οποίος έχει μεσολαβήσει στις συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, δήλωσε ότι “αδιάκοπη εκστρατεία παραπληροφόρησης” διεξάγεται “από εκείνους που θέλουν να σαμποτάρουν μια ειρηνευτική συμφωνία”.

“Αφήνοντας κατά μέρος τον θόρυβο, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχει επιτευχθεί ένα τελικό, συμφωνημένο κείμενο της ειρηνευτικής συμφωνίας και το Πακιστάν συνεργάζεται πλέον στενά και με τις δύο πλευρές για να οριστικοποιήσει τα επόμενα βήματα”, δήλωσε ο Σαρίφ.

O επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Αμπάς Αραγτσί κατηγόρησε το Ισραήλ ότι επιδιώκει να “εκτροχιάσει” μια πιθανή συμφωνία με την Ουάσινγκτον για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή, η οποία ανακοινώθηκε ότι επίκειται από τους βασικούς εμπλεκόμενους παράγοντες.

“Η συμφωνία αυτή έχει εχθρούς, με πρώτο το σιωνιστικό καθεστώς, το οποίο ψάχνει προσχήματα για να την εκτροχιάσει”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών στην ιρανική κρατική τηλεόραση.