Πυρκαγιά στη Βοιωτία: Προφυλακίστηκαν ο δήμαρχος Στυλίδας και άλλοι δύο κατηγορούμενοι

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο δήμαρχος Στυλίδας Γιάννης Αποστόλου, ένας εργολάβος και ο ιδιοκτήτης εταιρείας, μετά τις απολογίες τους ενώπιον της Ανακρίτριας Θηβών, στο πλαίσιο της έρευνας για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αιολικό πάρκο στη Βοιωτία και στη συνέχεια επεκτάθηκε προς τη Δυτική Αττική.

Η ανακριτική διαδικασία ήταν ιδιαίτερα πολύωρη, καθώς ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης 6 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 7 Αυγούστου γύρω στις 4.30.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών γύρω στις 00.30 το ξημέρωμα σύμφωνα με πληροφορίες του Lamianow.gr, Ανακρίτρια και Εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προσωρινή κράτηση και των τριών κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η κατασκευαστική εταιρεία του δημάρχου φέρεται να είχε αναλάβει την κατασκευή του εναέριου δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από το οποίο φέρεται να προκλήθηκε η πυρκαγιά.

Το δίκτυο μετέφερε ενέργεια που παραγόταν από ανεμογεννήτριες. Όπως διαπιστώθηκε όμως από τα έμπειρα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) που ανέλαβαν την έρευνα, το έργο παρουσίαζε αστοχίες με τους ερευνητές να καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μετά από σπινθηρισμούς που προκάλεσαν δύο αγωγοί του δικτύου.