Με άνοδο έκλεισε την Παρασκευή ο δείκτης S&P 500 καθώς οι επενδυτές ερμήνευσαν την απροσδόκητη απώλεια θέσεων εργασίας τον Ιούλιο ως ένδειξη ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα χρειαστεί να αυξήσει σύντομα τα επιτόκια και μπορεί να διατηρήσει τη νομισματική πολιτική της αμετάβλητη προς το παρόν.
Ο μεγάλος δείκτης της αγοράς σημείωσε άνοδο 0,6%, ενώ ο Nasdaq υπερέβη τις επιδόσεις του, ανεβαίνοντας 1,3%. Ο βιομηχανικός Dow Jones κέρδισε 151 μονάδες με άνοδο 0,3%.
Οι μετοχές κατέγραψαν κέρδη για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. Ο S&P 500 — ο οποίος έκλεισε πάνω από τις 7.700 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα — έχει σημειώσει άνοδο άνω του 3% από την αρχή της εβδομάδας.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 5%, χάρη στην ανάκαμψη των μετοχών εταιρειών ημιαγωγών. Συνολικά, και οι τρεις δείκτες κατέγραψαν την καλύτερη εβδομαδιαία απόδοσή τους από τον Απρίλιο.
Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας εκτός του αγροτικού τομέα του Ιουλίου έδειξε μείωση κατά 23.000 θέσεις εργασίας, ενώ οι οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από το Dow Jones είχαν προβλέψει αύξηση κατά 83.000. Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4,1%, καθώς το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδό του σε διάστημα άνω των πέντε ετών. Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι θα παρέμενε αμετάβλητο στο 4,2%.
