Α.Χαρίσης: Στήριξη για τα πρωτογενή πλεονάσματα αν δεν ληφθούν μέτρα ..απορρύθμισης

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Real FM 97.8» είπε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί με αυταρχικό τρόπο να επιβάλλει την πολιτική της ατζέντα, τονίζοντας ότι «το περίφημο επιτελικό κράτος περισσότερο σε ένα υπερσυγκεντρωτικό αυταρχικό κράτος παραπέμπει».

Για το θέμα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε κληροδοτήσει στην επόμενη κυβέρνηση μια πάρα πολύ σημαντική ρύθμιση: τη ρύθμιση της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, με την αξιοποίηση του μαξιλαριού ασφαλείας το οποίο είχε καταφέρει να δημιουργήσει μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια και, βεβαίως, πολλές θυσίες των Ελλήνων πολιτών».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό, είπε ότι αυτό θα γίνει εφόσον η υπόθεση των πρωτογενών πλεονασμάτων δεν συνδεθεί με μέτρα που ονομάζει ο κ. Μητσοτάκης “μεταρρυθμίσεις”, αλλά ουσιαστικά παραπέμπουν σε απορρυθμίσεις.

Για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «το μείζον, για την επόμενη φάση, είναι η διεύρυνση αλλά και η αναβάθμιση του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα πραγματικά σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς του 21ου αιώνα».

Τέλος, ερωτηθείς για τον Πάνο Σκουρλέτη, εξήρε την πάρα πολύ σημαντική διαδρομή και συμβολή του ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κόμμα εξουσίας και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία για την κοινή πορεία, «ώστε το κόμμα να το κάνουμε πιο ανοιχτό, αλλά να το κάνουμε ταυτόχρονα και ένα κόμμα με σύγχρονη αριστερή προοδευτική ταυτότητα, στίγμα και στρατηγική».