Α. Τσίπρας: Μπαράζ επαφών στις Βρυξέλλες – Δεν υπάρχει ραντεβού με Μέρκελ

tsipras

Σειρά συναντήσεων με ηγέτες κρατών θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, στις 10.00 το πρωί ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Βέλγο πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ, ενώ στις 11.15 θα είχε και συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας κ. Πέτρο Ποροσένκο η οποία ωστόσο ακυρώθηκε καθώς ο τελευταίος  παραμένει στο Μινσκ της Λευκορωσίας όπου διεξάγονται συνομιλίες για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Στις 12.00 ο Πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον, και την πρωθυπουργό της Λετονίας κα Λαϊμντότα Στραουτζούμα.

Στις 13.00 θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων των συμμετεχόντων στη Σύνοδο Κορυφής με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και στις 13.45 θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας της Συνόδου Κορυφής.

Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης ανέφερε πως δεν υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, αν και όπως είπε, δεν θα ήταν παράλογο να υπάρξει άτυπη συνάντηση μεταξύ τους.