Α.Τσίπρας στο ΠΝ: Σας ευχαριστούμε! – Επίσκεψη στη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς»

«Η ικανότητά σας να υπερασπίζεστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αυτή που μάς δίνει αυτοπεποίθηση προκειμένου να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ότι η Ελλάδα είναι, ήταν και θα παραμείνει ένας πυλώνας σταθερότητας, μια δύναμη ειρήνης, συνεργασίας, αλλά και αποφασιστικότητας αν χρειαστεί».

Αυτό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους αξιωματικούς και το πλήρωμα της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς», την οποία επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη. Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το πλήρωμα της φρεγάτας, τους οποίους χαιρέτισε έναν προς έναν.

Σημείωσε δε, «μεταφέρω ένα μήνυμα ευγνωμοσύνης από την πλευρά της Πολιτείας για την καθημερινή σας προσφορά, αλλά και ένα μήνυμα αποφασιστικότητας ότι η χώρα ξεπερνά τις μεγάλες δυσκολίες». «Και με τη συμβολή του λαού», υπογράμμισε, «είναι ικανή να ξαναπερπατήσει σε δρόμους σταθερότητας και προοπτικής αλλά και χάρη στην αποτρεπτική της ικανότητα, στην ικανότητα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, να μην έχει τίποτα να φοβηθεί και να είναι σε θέση να υπερασπιστεί ανά πάσα στιγμή την κυριαρχία της, τα κυριαρχικά της δικαιώματα και ιδίως στις θάλασσες της και στο Αιγαίο».

Ο πρωθυπουργός τούς ευχήθηκε «χρόνια πολλά» και «καλά ταξίδια» και τούς ευχαρίστησε για την καθημερινή προσφορά τους στην πατρίδα. «Η πολιτεία εκτιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι άντρες και οι γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού και όλων των Ενόπλων Δυνάμεων μας, έχουν εξαιρετική ικανότητα αποτροπής, άρτια εκπαίδευση και υψηλό επαγγελματισμό». «Συνεχίζετε», τους είπε, «μια πολύ μακρά παράδοση μέσα στα βάθη των αιώνων αυτής της χώρας, να υπερασπίζεστε τα κυριαρχικά της δικαιώματα με θάρρος και αποφασιστικότητα.

 

25η Μαρτίου 2018: Α.Τσίπρας στα Ψαρά – Μήνυμα στην Τουρκία για τους 2 στρατιωτικούς