Άδεια ειδικού σκοπού: Την Τετάρτη η ρύθμιση για γονείς μαθητών που νοσούν

Νέα νομοθετική ρύθμιση για την άδεια ειδικού σκοπού για εργαζόμενους γονείς των οποίων το παιδί τους νοσεί από κορωνοϊό και πρέπει να μείνουν στο σπίτι για να τα φροντίσουν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η νομοθετική ρύθμιση θα έρθει την ερχόμενη Τετάρτη,  θα υπάρξει συνεννόηση να έχει αναδρομική ισχύ, για να πιάσει και αυτούς που χρεώθηκαν ημέρες από την τακτική τους άδεια για αυτό το λόγο και θα αφορά και τις περιπτώσεις   που δεν έχει  κλείσει τμήμα του σχολείου.

Με το άρθρο 16 του Ν. 4722/2020 είχε προβλεφθεί ειδική άδεια για τους γονείς εργαζόμενους λόγω νόσησης των τέκνων από τον κορωνοϊό COVID -19.

Η εν λόγω άδεια προέβλεπε ως ειδική άδεια για την ασθένεια των τέκνων για 14 ημέρες ή και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε περίπτωση που αυτό κρίνεται απαραίτητο με ιατρική γνωμάτευση ή σε περίπτωση νοσηλείας τέκνου. Όμως λόγω της αλλαγής των πρωτοκόλλων αναμένεται να αλλάξει ο αριθμός των ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι η άδεια ειδικού σκοπού αποτελεί ένα ειδικό σχήμα άδειας τριών ημερών που ακολουθείται από τη χορήγηση μίας ημέρας ετήσιας κανονικής άδειας, σχήμα το οποίο επαναλαμβάνεται κυκλικά ανά τέσσερις ημέρες.

Αναλυτικότερα, οι δύο πρώτες ημέρες χορηγούνται με αποδοχές από τον εργοδότη, η τρίτη ημέρα επιδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό και η τέταρτη ημέρα αφαιρείται από την ετήσια κανονική άδεια του εργαζόμενου.