Αγριο επεισόδιο στη Βουλή – Χυδαία επίθεση του χρυσαυγίτη Λαγού σε Ξυδάκη κι άλλους βουλευτές (Bίντεο)

Άγριο επεισόδιο με αρνητικούς πρωταγωνιστές για μια ακόμα φορά τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής εξελίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με τον Γιάννη Λαγό σε παραληρηματικό παροξυσμό να καταγγέλλει προδοσίες, να κινείται απειλητικά προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη που ζήτησε τον λόγο και τον προεδρεύοντα Σπύρο Λυκούδη να ζητά την συνδρομή της φρουράς του κοινοβουλίου για να περιορίσει τον βουλευτή του φιλοναζιστικού μορφώματος.Ολα ξεκίνησαν όταν στο βήμα της Ολομέλειας, ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός.

Με μια εμπρηστική φρασεολογία, άρχισε να επικαλείται την επιστολή των παμμακεδονικών ενώσεων προς τους βουλευτές η οποία απειλούσε με ισόβια σε όσους υπογράψουν για σύνθετη ονομασία στο σκοπιανό. «Βγήκε και έκλαιγε ο πρόεδρος της Βουλής» είπε ο Γ. Λαγός και όταν από τα έδρανα κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν… απασφάλισε: «Σταμάτα ρε, προδότη! Προδότες, πουλημένοι!» ούρλιαζε εκτός εαυτού ο χρυσαυγίτης βουλευτής. Εκείνη την ώρα σηκώθηκε ο Νίκος Ξυδάκης του ΣΥΡΙΖΑ και του έκανε νόημα να κατέβει από το βήμα. «Φύγε από δω ρε!» του φώναξε ο Γ. Λαγός. Ο Ν. Ξυδάκης δεν πτοήθηκε και πήγε μπροστά του διαμαρτυρόμενος έντονα. Τα πνεύματα οξύνθηκαν.

Ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης, φώναξε την φρουρά της Βουλής να παρέμβει και μόνο χάρη στην επέμβαση των αστυνομικών αποσοβήθηκαν τα χειρότερα. «Αποκλείεται να συνεχίσει την διαδικασία το προεδρείο με τέτοια εξυβριστική συμπεριφορά. Εάν συνεχιστεί θα έχουμε χειρότερη εξέλιξη, Καλύτερη απάντηση από την δική σας ηρεμία δεν πρόκειται να υπάρχει» είπε ο Σπ. Λυκούδης.

Προσωρινά διεκόπη η συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα ενώ οι χρυσαυγίτες βουλευτές βγήκαν ομαδόν από την αίθουσα βρίζοντας χυδαία.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το κανάλι της Βουλής:

Ο Νίκος Ξυδάκης εξιστορεί το περιστατικό

Ο Νίκος Ξυδάκης εξιστόρησε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως ξεκίνησε το περιστατικό με το Χρυσαυγίτη βουλευτή Λαγό που παραλίγο να καταλήξει σε χειροδικία μεταξύ των δύο βουλευτών.

«Εγώ όποτε μιλάει Χρυσαυγίτης φεύγω από την αίθουσα αμέσως, ποτέ δεν κάθομαι μέσα. Είχα βγει έξω και με το που βγαίνω έρχεται ένας βουλευτής και μου λέει, “έλα μέσα βρίζει τον Βούτση ο Λαγός”. Πάω στον Λυκούδη και του λέω “Σπύρο, μάζεψέ τον”. Μου απαντά “άστον να τελειώσει θα το κάνουμε χειρότερα”.

Εκείνη την ώρα ο Λαγός φορτώνει και αρχίζει να φωνάζει «πουλημένοι προδότες είστε όλοι». Του φωνάζω “αφού αρνείσαι την Δημοκρατία κατέβα ρε από το βήμα”. Μου απαντάει “φύγε από δω πουλημένε, προδότη”».

Η ένταση μεταξύ Ξυδάκη και Λαγού ήταν τόσο μεγάλη που στο παρά ένα αποφεύχθηκε η χειροδικία . Οπως αναφέρει ο κ. Ξυδάκης ένας άνδρας της φρουράς και ένας βουλευτής ήταν αυτοί που μπήκαν ανάμεσα τους και τους χώρισαν

«Στη συνέχεια μπήκε στην αίθουσα η φρουρά. Ο Λαγός είχε απειλητική διάθεση εναντίον μου.

Του είπα “θα με δείρεις ρε; Τι συμβαίνει;” και άρχισε να φωνάζει “προδότη, πουλημένε, πήγαινε να πουλήσεις τη Μακεδονία”. Εγώ του απάντησα: “Χιτλερόψυχε, αρνητή της δημοκρατίας, υπόδικε, εσύ πούλησες στην Κύπρο”.

Στη συνέχεια όλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από την ολομέλεια».