Αλ. Χαρίτσης: Περιμένουμε εξελίξεις με στρατηγικό επενδυτή στην ΕΒΖ

“Περιμένουμε εξελίξεις σήμερα και αύριο” για στρατηγικό επενδυτή στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλ. Χαρίτσης, στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”.

Όπως ανέφερε, το πρωί της Δευτέρας “κάναμε μία αναλυτική συζήτηση με τουςτευτλοπαραγωγούς, τους παρουσιάσαμε την κατάσταση ως έχει σήμερα. Είναι σε μία κατάσταση δύσκολη, πιεσμένη, κανείς δεν το αμφισβητεί. Η κυβέρνηση προσπαθεί ως πρώτη προτεραιότητα σε κεντρικό επίπεδο να βρεθεί μία λύση, κατ’ αρχάς για την αποπληρωμή τους και κατά δεύτερον -και γίνεται αγώνας δρόμου καθώς τα περιθώρια έχουν στενέψει- να διασφαλίσουμε ότι και φέτος θα υπάρξειτευτλοκαλλιέργεια και η καμπάνια της νέας χρονιάς”, είπε ο κ. Χαρίτσης.

Εκτίμησε ότι “αυτά που συζητήσαμε έγιναν δεκτά ως βάση” και προσέθεσε ότι “ανανεώσαμε το ραντεβού για την Τετάρτη”, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι “περιμένουμε εξελίξεις σήμερα και αύριο, ώστε με τα νέα δεδομένα στα χέρια μας να μπορέσουμε να συζητήσουμε και πάλι με τους τευτλοπαραγωγούς”.

Διευκρινίζοντας το παραπάνω ο ίδιος είπε ότι “οι εξελίξεις αυτές έχουν να κάνουν με το κατά πόσο θα καταλήξει μία συμφωνία που βρίσκεται υπό συζήτηση με στρατηγικό επενδυτή. Εφόσον καταλήξει, θα συζητήσουμε με τους τευτλοπαραγωγούς σε άλλη βάση την Τετάρτη. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα, ώστε να βρεθεί μία λύση πάρα πολύ γρήγορα”.

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι “γνωρίζουν όλοι πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα σε μία επιχείρηση που τα προηγούμενα χρόνια φορτώθηκε με υπέρογκα χρέη, με κακοδιαχείριση που την οδήγησε στο χείλος της καταστροφής. Προσπαθούμε να βρούμε μία λύση όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το αύριο, για να υπάρχει τευτλοπαραγωγή στη χώρα, να είναι τα εργοστάσια ανοιχτά και να μπορεί μία τόσο σημαντική βιομηχανία όπως η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης να συνεχίσει λειτουργεί με βιώσιμο τρόπο”.