Α.Τσίπρας: «Σύμβαση-σκάνδαλο για το Κέντρο Εκπαίδευσης της Π.Α. – Να τη φέρετε στη Βουλή»

Να έρθει στη Βουλή η σύμβαση για το Κέντρο Εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, χρησιμοποιώντας μάλιστα ορισμένες σκληρές εκφράσεις κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κάνοντας λόγο για πρωτοφανή και σκανδαλώδη ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου από την αύξηση του κόστους ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι δεν υπάρχει πλέον παραγραφή και τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο διευθύνων σύμβουλος του Μαξίμου ΑΕ κλείνει συμφωνίες που ζημιώνουν το Ελληνικό Δημόσιο. Τον προειδοποιώ. Σύντομα όλα θα ελεγχθούν».

«Γνωρίζω το θέμα καλά, το χειρίστηκα ως πρωθυπουργός. Γνωρίζω λεπτομέρειες και σας προειδοποιώ: Μην προχωρήσετε σε μία σύμβαση που ζημιώνει σκανδαλωδώς το Δημόσιο… Τα λέω, κ. Παναγιωτόπουλε, για να ακούσει και ο πολιτικός σας προϊστάμενος, ο διευθύνων σύμβουλος του Μαξίμου ΑΕ, όπως είχε πει και η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά… Ο οποίος απέτυχε παταγωδώς να διαχειριστεί όσα κρίσιμα αφορούν τους πολίτες, την υγειονομική κρίση, την ακρίβεια, τις πυρκαγιές, αλλά έχει ιδιαίτερη έφεση να κλείνει συμφωνίες που ζημιώνουν το ελληνικό δημόσιο και ιδίως σε ζητήματα που, κατά την άποψή μας, είναι πολύ ευαίσθητα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Μη διανοηθείτε να μη φέρετε τη σύμβαση στη Βουλή. Μην κρυφτείτε πίσω από το γενικότερο πλαίσιο μίας αμυντικής συμφωνίας. Μην υπογράψετε αυτή τη σύμβαση έχοντας στο μυαλό σας ότι θα κρυφτούν οι ευθύνες πίσω από κάποιο ΚΥΣΕΑ. Γιατί την επόμενη φορά που θα συζητηθεί το ζήτημα αυτό στη Βουλή, δεν θα έρθει ως επίκαιρη επερώτηση, αλλά ως θέμα διερεύνησης ευθυνών όπως ορίζει το Σύνταγμα σε περιπτώσεις απιστίας και διασπάθισης δημοσίου χρήματος».

«Και μην ξεχνάτε: έχουμε αλλάξει το Σύνταγμα και δεν υπάρχει παραγραφή. Σας ζητώ, λοιπόν, να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας έχουν ανάγκη ουσιαστικής υποστήριξης, αλλά και τα χρήματα των φορολογουμένων πρέπει να αξιοποιούνται ως και το τελευταίο ευρώ. Αυτή η υπέρογκη, πρωτοφανής ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου από την αύξηση του κόστους δεν είναι κάτι που εμείς, ως αξιωματική αντιπολίτευση και αυριανή κυβέρνηση του τόπου, θα το αφήσουμε έτσι. Διότι και τις Ένοπλες Δυνάμεις τις πονάμε, και τους φορολογούμενους» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.