Αλαλούμ με τη μεταγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών – Διαψεύδει ο Έλληνας πρέσβης

Μυστήριο καλύπτει τις κινήσεις των τουρκικών αρχών σε σχέση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούςπου κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης. Ενώ αρχικά σήμερα διέρρευσε η είδηση ότι θα μεταφερθούν στις 2 το μεσημέρι στο δικαστήριο, τουρκικά μέσα το διαψεύδουν.

Στο ίδιο πνεύμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι είχεεπαφή με το προξενείο της Αδριανούπολης και όπως είπε «δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής η πληροφορία για μεταγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στα δικαστήρια της Αδριανούπολης».

Η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να παίρνει διπλωματικές και πολιτικές πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση του προβλήματος και την εξασφάλιση της επιστροφής τους στη χώρα μας το συντομότερο δυνατόν. «Για το θέμα αυτό και για τον προσδιορισμό των επόμενων βημάτων και πρωτοβουλιών θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 5.00 το απόγευμα συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο” πρόσθεσε.

Επίσης, τουρκικά μέσα σημειώνουν ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί  δεν θα έχουν καμία επαφή σήμερα με τη Δικαιοσύνη. Ωστόσο νωρίτερα είχαν μεταδώσει ότι θα έδιναν συμπληρωματική κατάθεση.

Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι ο εισαγγελέας θα ζητήσει από τους δύο αξιωματικούς τα PIN των κινητών τους τηλεφώνων.

Η πρωτοβουλία της Εισαγγελίας είχε δημιουργήσει αίσθηση, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι οι δύο θα εμφανίζονταν ενώπιον του Δικαστηρίου στις 30 Μαρτίου.

Η αγωνία για τον 25χρονο υπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη κορυφώνεται, καθώς μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και ως εκ τούτου ο χρόνος επιστροφής τους στην Ελλάδα παραμένει άγνωστος.

Οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών πρόκειται να βρεθούν την Παρασκευή στην Αδριανούπολη για να τους επισκεφτούν.

Παρέμβαση και του πρέσβη των ΗΠΑ για τους δύο στρατιωτικούς