Αποχωρεί ο επικεφαλής του Ομίλου VW

Αποχωρεί από την διοίκηση του Ομίλου Volkswagen ο επικεφαλής του, Ματίας Μιούλερ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Handelsblatt».

Η Volkswagen μπορεί να αντικαταστήσει τον διευθύνοντα σύμβουλό της  στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της διοίκησής της προκειμένου να γίνει πιο αποδοτική.

Δύο πηγές με γνώση του θέματος δήλωσαν στο Reuters ότι η Volkswagen, που ακόμα πασχίζει να ξεπεράσει το σκάνδαλο με τις παραποιημένες δοκιμές για τις εκπομπές ρύπων, αναμένεται να διορίσει ως διάδοχο του Μίλερ τον επικεφαλής της μονάδας VW Χέρμπερτ Ντις.

«Η Volkswagen εξετάζει μια περαιτέρω εξέλιξη της διοικητικής δομής του ομίλου που θα μπορεί επίσης να συνδέεται με αλλαγές προσωπικού στο διοικητικό συμβούλιο», ανέφερε η VW.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ματίας Μίλερ έχει εκφράσει τη γενικότερη προθυμία του να αποτελέσει μέρος των αλλαγών, ανακοίνωσε η VW, προσθέτοντας ότι παραμένει ανοικτό εάν οι προσπάθειες να δημιουργηθεί μια νέα διοικητική δομή θα οδηγήσουν στην αντικατάστασή του.

Πριν από δύο μήνες, πηγές προσκείμενες στα ανώτερα διοικητικά στελέχη της VW δήλωσαν στο Reuters ότι ο Μίλερ νιώθει ολοένα και πιο απογοητευμένος με την έλλειψη στήριξης προς τις μεταρρυθμιστικές του προσπάθειες και την αδυναμία της εταιρίας να γυρίσει σελίδα από το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων.

Το συμβόλαιο του 64χρονου Μίλερ, που ανέλαβε τα ηνία της VW μία εβδομάδα αφού ξέσπασε το σκάνδαλο “dieselgate” τον Σεπτέμβριο του 2015, λήγει το 2020. Η Volkswagen αρνήθηκε να σχολιάσει εάν το διοικητικό συμβούλιο πρόκειται να διορίσει τον Ντις ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο.