Άβατο το “Κρεμλίνο” Πειραιά και Ρωσίας για τον Ευ.Τσακαλώτο

 

«Δεν το ‘χει η μοίρα μου να επισκεφτώ το Κρεμλίνο»: Με αυτή την φράση άνοιξε την ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο ξενοδοχείο Theoxenia και ενώ λίγο νωρίτερα, έξω από το ξενοδοχείο, οπαδοί του Ολυμπιακού διαμαρτύρονταν κατά της κυβέρνησης.

Η εκδήλωση της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Το σχέδιο της Αριστεράς μετά τα μνημόνια» είχε προγραμματιστεί να γίνει στον Πολυχώρο Kremlino (Καραΐσκου 119, Πειραιάς – πλατεία Κοραή),

 

Πειραιάς: Επεισόδια με οπαδούς του Ολυμπιακού πριν από ομιλία Τσακαλώτου

 

Ο υπουργός Οικονομικών θέλησε έτσι να… υποβιβάσει το γεγονός της ακύρωσης της εκδήλωσης στον χώρο με την επωνυμία «Κρεμλίνο», καθως εκεί δεν θα μπορούσε η αστυνομία να εγγυηθεί για την ασφάλεια του υπουργού. Έτσι, επιλέχθηκε η αιθουσα εκδηλώσεων του γνωστού ξενοδοχείου, που βρίσκεται επι της Καραολή και Δημητρίου.

«Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλοι και φίλες, είναι χαρά μου να είμαι εδώ, είναι μια δύσκολη μέρα, ειδικά για την οργανωτική επιτροπή, τους ευχαριστώ για τις δυσκολίες που περάσανε κσι νομίζω πως όντως, όπως είπε ο σύντροφος Χρήστος, είναι πολύ σημαντικό που έγινε αυτή η εκδήλωση. Εγώ να σας πω, έχω μόνο μια στενοχώρια, ότι δεν ειναι στην μοίρα μου να πάω ποτέ στο Κρεμλίνο. Ως μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού δεν με είχαν καλέσει ποτέ, σήμερα ήταν η προσπάθειά μου να παω επιτέλους στο Κρεμλίνο και φαίνεται ότι θα γεράσω και δεν θα το καταφέρω. Συντρόφισσες και σύντροφοι, νομίζω ότι όλοι μέσα σε αυτή την αίθουσα έχουμε μια πλήρη επίγνωση του κατά πόσο έχουμε να κάνουμε με μια τραυματισμένη οικονομία και κοινωνία…»