Χάκερς έκλεψαν 750.000 ευρώ από λογαριασμό εξωτερικού γυναίκας επιχειρηματία στο Μεσολόγγι

Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, οι αστυνομικές αρχές ερευνούν υπόθεση εξαπάτησης μιας γυναίκας, μέλους γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας  από την οποία επιτήδειοι αρπάξαν 750.000 ευρώ από λογαριασμό που διατηρούσε σε τράπεζα του εξωτερικού.

Οι απατεώνες το έπραξαν υποκλέπτοντας αρχικά τα στοιχεία του προσωπικού της email και από αυτό στη συνέχεια έστειλαν δυο ψευδείς εντολές μεταφοράς χρημάτων (450 και 300 χιλιάδων ευρώ) σε άτομο που διαχειρίζεται το λογαριασμό.

Η εξαπάτηση έγινε αντιληπτή όταν δόθηκε και τρίτη εντολή (ύψους 360.000) που κίνησε τις υποψίες στον εξουσιοδοτημένο άνδρα και στη συνέχεια επικοινώνησε με την επιχειρηματία που του διέψευσε πως είχε δώσει σχετικές εντολές. Ενημερώθηκε η αστυνομία που ενεργεί την έρευνα σχηματίζοντας αρχικά δικογραφία σε βάρος αγνώστων.

Η οικογένεια της εν λόγω γυναίκας έχει γνωστή και επιτυχημένη επιχειρηματική δράση στην Αιτωλοακαρνανία και η ίδια τυγχάνει σύζυγος προσώπου με κορυφαίο θεσμικό ρόλο στην Αιτωλοακαρνανία.