Διήμερη επίσκεψη του Μ. Βαρβιτσιώτη στη Μόσχα

Διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα θα πραγματοποιήσει στις 29 και 30 Νοεμβρίου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, υπεύθυνος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος ως συμπρόεδρος της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας, θα είναι επικεφαλής της ελληνικής κυβερνητικής αποστολής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, αύριο Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, ο αναπληρωτής υπουργός θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξάντρ Γκρουσκό. Αργότερα, την ίδια μέρα, θα συναντηθεί με Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Την Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, θα συμπροεδρεύσει στη 13η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή (ΜΔΕ) Οικονομικής, Βιομηχανικής, Επιστημονικής και Τεχνικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας.

Μετά το τέλος της Ολομέλειας της ΜΔΕ θα γίνει η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας καθώς και επιμέρους διμερών συμφωνιών. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο με το συμπρόεδρο υπουργό Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βιτάλι Σαβέλιεφ.

Το απόγευμα της ίδια μέρας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα εγκαινιάσει έκθεση με τίτλο «Η Ελλάδα κατά την περίοδο του Αγώνα για την Ανεξαρτησία 1821-1830 μέσα από ρωσικές πηγές», η οποία θα φιλοξενηθεί στη Ρωσική Κρατική Βιβλιοθήκη.