Δολοφονία Παπαγεωργίου: Ομόφωνα ένοχοι οι κατηγορούμενοι – Ισόβια για τον 78χρονο

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και των 20 ετών κατά συγχώνευση επιβλήθηκε στον βασικό κατηγορούμενο της απαγωγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, Π.Μ. Το δικαστήριο αποφάσισε την μη αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων στον φερόμενο εγκέφαλο της υπόθεσης και του επέβαλε αυτή την αυστηρή ποινή για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αρπαγής, απόπειρας εκβιασης και συμμορίας. Την απόφαση υποδέχθηκαν οι συγγενείς και οι φίλοι του Μάριου Παπαγεωργίου με κλάματα και χειροκροτήματα.

Ωστόσο, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου στον κατηγορούμενο που έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στην μητέρα του Μάριου, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 3 χρόνων για απόπειρα εκβίασης με αναστολή.

Στους υπόλοιπους δύο κατηγορουμένους, οι δικαστές αποφάσισαν να μην τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και επέβαλαν στον έναν εκ των δύο ποινή φυλάκισης 2 χρόνων με αναστολή και στον άλλο ποινή 3 χρόνων εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Παράλληλα, το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως να σταλούν τα πρακτικά της δίκης στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών για να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος και άλλων προσώπων για την υπόθεση. Η εισαγγελέας επισήμανε ότι προέκυψαν ενδείξεις για συμμετοχή τους στο έγκλημα. Συγκεκριμένα, ζήτησε να ερευνηθεί εάν η σύζυγος και τα παιδιά του βασικού κατηγορούμενου αλλά και άλλα 5 πρόσωπα συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία του Μάριου.

Στο άκουσμα της εισαγγελικής πρότασης η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου ξέσπασε σε χειροκροτήματα εν μέσω λυγμων φωνάζοντας «μπράβο» ενώ κοιτάζοντας τον κατηγορούμενο του φώναξε: «Ο Θεός να σε συγχωρέσει».