Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής Βασίλης Μουλόπουλος

Έφυγε αργά τη νύχτα από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών, ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος.

Ο Βασίλης Μουλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Σπούδασε Οικονομία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Κατά τη διάρκεια της Χούντας δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο αντιδικτατορικό κίνημα και εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα της Lotta Conitnua. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1981 και εργάστηκε ως συντάκτης ύλης στην εφημερίδα του ΠΑΣΟΚ «Εξόρμηση» έως το 1985.

Ο Βασίλης Μουλόπουλος είχε διετελέσει βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ από το 2009 – 2012. Υπήρξε πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΥΓΗΣ και πρόεδρος του Δ.Σ. Left Media στο Κόκκινο.

Για πολλά χρόνια ήταν διευθυντής σύνταξης και αρθρογράφος στο Βήμα ενώ είχε διετελέσει και πρόεδρος της Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή, 9 Μαρτίου, στις 4:00 το απόγευμα, στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Το αντίο του Αλέξη Τσίπρα στον Βασίλη Μουλόπουλο

«Είναι δύσκολο να αποχαιρετάς έναν δικό σου άνθρωπο. Ο Βασίλης ήταν δίπλα μας όλα τα χρόνια της αναγέννησης και της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ» έγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο twitter μετά την είδηση του θανάτου του Βασίλη Μουλόπουλου.

«Με την οξυδέρκεια και τη σοφία του, με τη καυστική του πένα και τις ιδέες του, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να γίνει κοινωνικά πλειοψηφικό το αίτημα για μια βαθιά ριζοσπαστική αλλαγή στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Καλό ταξίδι σύντροφε!» έγραψε ο πρωθυπουργός.