Εκατό πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν σήμερα στα ελληνικά νησιά – «Πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση

Ακόμη 100 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν σήμερα, Τετάρτη, στα νησιά του βορείου Αιγαίου, εντείνοντας τον πονοκέφαλο της κυβέρνησης για το προσφυγικό.  Εξήντα από αυτούς έφτασαν στη Λέσβο και περί τους 40 στη Χίο.

Οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές έχουν προβληματίσει την κυβέρνηση και αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέος γύρος συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή το γεγονός ότι από τη Σύνοδο της Βάρνας (26 Μαρτίου) μέχρι και χθες περίπου 2.000 πρόσφυγες – μετανάστες έχουν περάσει στα ελληνικά νησιά.

Μάλιστα, ετοιμάζεται ήδη σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση αύξησης των προσφυγικών ροών από την Τουρκία, καθώς οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τεταμένες.

Τέλη Απριλίου ακόμα ένα «τεστ» για το προσφυγικό έχει να περάσει η πλειοψηφία, καθώς θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου.

Υπενθυμίζεται πως η ψήφιση του έχει καθυστερήσει, αφού θα έπρεπε να έχει έρθει στη Βουλή από τον Ιανουάριο. Δεν θα είναι μια εύκολη εσωκομματική διαδικασία, καθώς, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το νομοσχέδιο παρουσιάστηκε  στην αρμόδια επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο και εκφράστηκαν αντιδράσεις από βουλευτές.