ΕΚΤ-Ζαμπίνε Λαουτενσλέγκερ: Μη βιάζεστε για τη νέα ποσοτική χαλάρωση…

Είναι πολύ νωρίς για να εξετάσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ένα «τεράστιο πακέτο» μέτρων νομισματικής στήριξης ξεκαθάρισε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Ζαμπίνε Λαουτενσλέγκερ αναφερόμενο στην οικονομική αβεβαιότητα της Ευρωζώνης. Σημειώνεται ότι πολλοί αξιωματούχοι της ΕΚΤ τάχθηκαν υπέρ ενός πακέτου μέτρων, προκειμένου να έχουν αυτά μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουλίου.

Μιλώντας στη Market News, η αξιωματούχος της ΕΚΤ τόνισε ότι παρά την επίπτωση που έχουν πολιτικά σοκ, όπως οι εμπορικές εντάσεις και το Brexit, και την καθοδική πορεία του γερμανικού μεταποιητικού τομέα, υπάρχουν και θετικά σημάδια στην αγορά εργασίας, ενώ πρόσθεσε ότι η συνολική εγχώρια ανάπτυξη είναι ανθεκτική.

«Κατά την άποψη μου, που βασίζεται στα τρέχοντα στοιχεία, είναι πάρα πολύ νωρίς για ένα τεράστιο πακέτο», τόνισε η αξιωματούχος σε συνέντευξή της που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΚΤ.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το Πρόγραμμα Αγορών Ομολόγων είναι το έσχατο μέσο. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί, μόνο αν υπάρχει κίνδυνος αποπληθωρισμού και ο κίνδυνος αυτός δεν διαφαίνεται από πουθενά τώρα», πρόσθεσε