
Την πρόθεση του Άγγελου Γιαννακόπουλου να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, στην υπόθεση «Χωριάτικο», γνωστοποίησε με δήλωσή του ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Όπως επισημαίνει, ο εντολέας του προτίθεται να προχωρήσει σε ρευστοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, προκειμένου να εξοφλήσει πλήρως τις οφειλές του προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ, μόλις προσδιοριστεί οριστικά το ύψος τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Στη δήλωσή του ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρει:
«Ο Άγγελος Γιαννακόπουλος αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης, που του αναλογεί, στα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής. Μόλις θα υπάρξει οριστικός διορθωτικός προσδιορισμός φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ, θα ρευστοποιήσει την κινητή και ακίνητη περιουσία του και θα εξοφλήσει ολοσχερώς το χρέος του προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ».
Το δρόμο για τις φυλακές πήρε χθες το βράδυ ο Ρίζος Ρίζος πρώην συνδικαλιστής της ΔΕΗ και συνεργάτης του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση του «Χωριάτικου» Άγγελου Γιαννακόπουλου.
Συνολικά χθες μετά τις απολογίες τους στα δικαστήρια στη φυλακή οδηγήθηκαν επτά κατηγορούμενοι (από τους 30 που οδηγήθηκαν.στα δικαστήρια) ενώ σήμερα απολογούνται οι υπόλοιποι 29 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο κατηγορούμενος αρχιλογιστής της Ρόδου.
Χθες το απόγευμα έπειτα από μια σύντομη απολογία στη φυλακή οδηγήθηκε ο “Mr Χωριάτικο” ενώ ο γιος του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την καταβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ.
Κατά πληροφορίες ο τελευταίος αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων στην απολογία του τα εξής: «Δεν έχω εμπλοκή σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη ή συμπεριφορά. Ουδέποτε αναμείχθηκα ουσιαστικά στην διοίκηση ή διαχείριση των εταιρειών, ούτε είχα οποιαδήποτε πραγματική εμπλοκή στην διαχείριση ακινήτων. Την πλήρη και αποκλειστική ουσιαστική διαχείριση των εταιρειών ασκούσε ο πατέρας μου, Άγγελος Γιαννακόπουλος, ενώ εγώ δεν ασκούσα πραγματικά διοικητικά καθήκοντα, ούτε είχα οποιονδήποτε ενεργό ρόλο στη λειτουργία τους».




