Φεύγει από το Facebook το Playboy

 

Νέο πλήγμα δέχεται το Facebook, μετά και το σκάνδαλο για κατάχρηση προσωπικών δεδομένων από την εταιρεία Cambridge Analytica.

To Playboy συμμετέχει στο μαζικό κίνημα #Deletefacebook και κλείνει τους λογαριασμούς του, εξαπολύοντας έντονη επίθεση στο κοινωνικό δίκτυο.

«Το Playboy έχει περισσότερους από 25 εκατομμύρια ακολούθους στις σελίδες του στο Facebook και δεν θέλουμε να γίνουμε συνεργοί στην έκθεση των δεδομένων τους στις εν λόγω πρακτικές», αναφέρει η ανακοίνωση. «Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να απενεργοποιήσουμε τους λογαριασμούς που διαχειρίζεται απευθείας η Playboy Enterprises», εξηγεί η εταιρεία.

«Εμείς σεβαστήκαμε τους κανόνες του Facebook»

Εξαπολύοντας επίθεση στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, το Playboy διαμαρτύρεται ότι τόσα χρόνια δυσκολευόταν να επιδιώξει τους επιχειρηματικούς στόχους και αυξήσει την απήχηση του εξαιτίας των αυστηρών κανονισμών που επιβάλλει το Facebook στο περιεχόμενο που δημοσιεύεται μέσω της πλατφόρμας.

«Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να αλλάξουμε τη φωνή του Playboy ώστε να προσαρμοστούμε σε αυτό που το Facebook θεωρεί κατάλληλο για να δημοσιευτεί στην πλατφόρμα του», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η εταιρεία υπογραμμίζει, όμως, ότι το Playboy υπήρξε πάντοτε συνώνυμο της προσωπικής ελευθερίας και της σεξουαλικής απόλαυσης και η απενεργοποίηση των λογαριασμών του στο Facebook είναι «ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».