Φυγαδεύτηκε σε ρωσικό καταφύγιο ο Ασαντ

Σε καταφύγιο στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ κοντά στην πόλη Τζαμπλέ, βρίσκεται ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, καθώς οι ΗΠΑ κλιμακώνουν τις απειλές τους για την διεξαγωγή στρατιωτικών επιθέσεων εναντίον θέσεων του συριακού καθεστώτος σε όλη τη χώρα.

Την είδηση μεταδίδει η The Baghdad Post, η οποία επισημαίνει ότι αποκαλύφθηκε (η είδηση) όταν ο Άσαντ δέχθηκε επίσκεψη από τον βοηθό του Χομεϊνί, Ali Akbar Velayatiroom στην αεροπορική βάση Χμέιμιμ, σε ένα δωμάτιο το οποίο δεν έχει παράθυρα ή κουρτίνες ενώ όλοι οι αξιωματούχοι είναι Ιρανοί.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Σύρος πρόεδρος εγκατέλειψε χθες το Προεδρικό Μέγαρο στην Δαμασκό συνοδευόμενος από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις για την προστασία του.

«Αναλυτές ισχυρίζονται ότι τις συριακές υποθέσεις διαχειρίζονται επί του παρόντος Ρώσοι και Ιρανοί αξιωματούχοι, καθώς έχει απαγορευτεί στον Ασαντ να προβεί σε οποιαδήποτε επικοινωνία υπό τον κίνδυνο αποκάλυψης της θέσης του», γράφει η ιρακινή εφημερίδα.

Ωστόσο, οι συγκεκριμένες πληροφορίες παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.

Οι εν λόγω φήμες έρχονται στο φως λόγω της ενδεχόμενης στρατιωτικής επίθεσης εναντίον της Συρίας την οποία φαίνεται να εξετάζουν σοβαρά οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία, ως μία απάντηση στην επίθεση με χημικά κατά των πολιτών στη Ντούμα της Ανατολικής Γούτα το περασμένο Σάββατο.